Pulszky Társaság

2020. május 4.

---

Társasági hírek

Múzeum másként

Honlapunkon folyamatosan frissülő tartalmakkal várjuk!

A kialakult helyzetben előtérbe kerültek az online elérhető digitális tartalmak, a „home office” pedig számos gyakorlati kérdést vet fel az intézményvezetők és a kollégák számára. Ebben a helyzetben kíván társaságunk segítséget nyújtani jó gyakorlatok bemutatásával és ajánlásokkal. Bővebben

Pulszky30

A következő hetekben a Társaság online folyóiratában, honlapján és közösségi felületein időről időre visszatekintünk a Pulszky Társaság elmúlt harminc évére, szólunk az eseményekről, a kiemelt tevékenységekről és szemezgetünk a megjelenésre szánt kronológiából is. Célunk, hogy az évforduló alkalmat nyújtson közös múltunk megismerésére, az értékek meghatározására és megerősítésére, de jövőbeli terveink kialakítására is. Az 1991-es év történéseit ITT olvashatják.

Továbbra is várjuk a múzeumügy iránt elkötelezett támogatóink, tagjaink visszaemlékezését, fotóit és dokumentumait is!

A 2020. évi tagdíjakról

Ugyan a Pulszky-kártyák múzeumlátogatási kedvezménye a járvány miatt most nem vehető igénybe, mégis nagyon várjuk tagtársaink tagdíj befizetéseit, hiszen a Társaság folyamatosan azon dolgozik, és a jövőben is igyekszik tenni azért, hogy segítse a múzeumi kollégák munkáját online tartalmakkal, összefoglalókkal, szakmai tanácsokkal.

A tagsági díjak befizetésére banki átutalással van lehetőség. Az érvényesítő bélyeg postai megküldését abban az esetben vállaljuk, ha ennek díját, azaz 540 Ft-ot a tagdíj összegével együtt átutalják az egyesület 10200830-32323599-00000000 számú bankszámlaszámára.

A tagdíjak összege:

• a rendes tagok tagdíja: 6000 Ft;

• a pártoló tagok tagdíja: 12 000 Ft

26 éven aluli, valamint 65 éven felüli tagok a tagdíj 50%-át fizetik. Bővebben

A kialakult járványhelyzet miatt az Evangélikus Országos Múzeum határozatlan ideig zárva tart, ezért a Pulszky-kártyák és matricák személyes átvétele ebben az időszakban szünetel.

Megértésüket köszönjük, és felmerülő kérdéseikkel kérjük, forduljanak irodavezetőnkhöz a pulszky.tagsag@gmail.com címen!

Szja felajánlás

Köszönjük mindazoknak, akik 2019. évi adójuk 1%-ának felajánlásával támogatták Társaságunk tevékenységét. Egyben kérjük, idén is éljenek a lehetőséggel, hogy jövedelemadójuk 1 %-át felajánlhatják egyesületünknek. Adószámunk: 18046777-1-42.

---

Pulszky az Instagramon

Ha szeretné megosztani a múzeumi élethez vagy a művészetekhez kapcsolódó vidám, motiváló, esetleg nyugalmat árasztó fényképeit vagy bemutatná legkedvesebb gyűjteményi darabját, írjon nekünk az info@pulszky.hu e-mail címre, s kérjük a tárgyban jelöljék meg: “Pulszky Instagram”.

---

Szakmai hírek

Közösségek Hete kicsit másképp

Mutassuk meg, hogy e kényszerű karantén nem elzár, épp ellenkezőleg: összeköt és megerősít bennünket! Az online tér adta lehetőségekkel élve külön-külön, de mégis együtt ünnepeljük idén ezt a különleges Közösségek Hetét!
A közösségek, szervezetek, intézmények a rendezvényre a megadott regisztrációs felületen jelentkezhetnek programtervezetük benyújtásával. 

Jelentkezési határidő: 2020. május 8. Bővebben

25. Múzeumok Majálisa

A Magyar Nemzeti Múzeum létrehozta a "25 éves a Múzeumok Majálisa" Facebook-csoportot, ahol a múzeumok és a közönség is megoszthatja az elmúlt évek során készült fényképeiket, videóikat és a hozzájuk kapcsolódó emlékeiket. Bővebben

Kutatás

Milyen a hazai felsőoktatási intézmények és a múzeumok kapcsolata? - 2020. április 14. és szeptember 1 között nagyszabású és komplex kutatás zajlik a MOKK vezetésével arra vonatkozóan, hogy mi jellemzi a hazai muzeális intézmények és a felsőoktatási intézmények kapcsolatát. A kutatás megalapozza azt a módszertani fejlesztést, amely arra szolgál, hogy mindkét terület minél jobban ki tudja használni az együttműködésben rejlő lehetőségeket. Bővebben

2020 Ecsite Conference

A tudományos témákkal és technológiával foglalkozó látogatóközpontok és muzeális gyűjtemények nemzetközi seregszemléje a koronavírus járvány miatt elmarad, azonban a szervezők létrehoztak Covid-19 Resources néven egy tematikus gyűjtőoldalt, ahol rendszeresen jelentkeznek hasznos online tartalmakkal. Bővebben

---

Összeállította: Joó Melitta