25. Múzeumok Majálisa az online térben

2020. május 15-16-án ünnepelte volna a Magyar Nemzeti Múzeum a 25. Múzeumok Majálisát a Múzeumkertben. Az MNM és az egész múzeumi szféra nagy erőkkel készült erre a jeles alkalomra, hiszen ez az egyik legfontosabb közösségi esemény a múzeumok életében.

Az idei 25. évfordulón azonban a világjárvány következtében sem egymással, sem a közönséggel nem tudnak a múzeumok személyesen találkozni.

Viszont a megemlékezést és az elmúlt negyed évszázad felejthetetlen pillanatait és a közös élményeket, emlékeket mindenképpen szeretnék újra élni. A Múzeumok Majálisát minden évben sokan várják, mivel a május nem múlhat el a múzeumok seregszemléje nélkül, amikor több száz múzeummal, és több ezer emberrel telik meg és koncertektől hangos a Múzeumkert.

Ilyenkor a hazai intézmények együtt mutatják meg a nagyközönségnek, milyen sokszínűek, hogy hányféle tudományos kutatási területtel foglalkoznak, milyen gyűjteményekkel és kiállításokkal rendelkeznek. Ezek ismertetésére mindig színes programkínálattal készülnek, hogy játékos formában, szórakoztató módszerek segítségével adják át az ismereteket.

Mivel az idén ebben az időpontban csak a virtuális térben tudunk együtt lenni, ezért a jeles évforduló alkalmából az MNM létrehozta a “25 éves a Múzeumok Majálisa” Facebook-csoportot. A csoportba elsősorban az ország múzeumait hívtuk meg, és kértük, hogy osszák meg az elmúlt évek során készült fényképeiket, videóikat és a hozzájuk kapcsolódó emlékeiket.

 
25 éves a Múzeumok Majálisa
Nyilvános csoport · 304 tag

Csatlakozás

 

Mindemellett várjuk a Majálist szerető közönség képes emlékeit is! Kíváncsiak vagyunk, mire gondolnak vissza szívesen, mi hagyott bennük meghatározó nyomot, melyik múzeum programja volt számukra kiemelkedő, vagy milyen koncerten érezték magukat legjobban. A FB-posztokat összekapcsoljuk a #muzeumokmajalisa hashtagen keresztül.

Bővebb információ: www.mnm.hu