A MúzeumDigitár virtuális kiállítással támogatta az „Év Kiállítása 2019” pályázat díjazottjait

A pályázat keretében a 2015 óta digitalizálással és múzeumi informatikai megoldásokkal foglalkozó MúzeumDigitár csapata virtuális kiállítás és virtuális „kedvcsináló” készítésével támogatta a fő- és különdíjban részesült intézményeket.

Az online tartalmak a MúzeumDigitár Themator nevű szoftverével készültek, amely program segítségével időszaki és állandó kiállítások, valamint oktatási segédanyagok online publikációja és archiválása valósítható meg a digitális térben.

A felhasználói élmény és a látványvilág fokozásának az érdekében a csapat idén júliusban indítja a Themator új verzióját, amely kibővített funkciói révén még több lehetőséget biztosít a digitalizálási megoldások terepén.

A nyertes Szent István Király Múzeum Vonalba zárt történetek (Réber László grafikusművész kiállítása) című állandó kiállításáról készült kedvcsináló és a különdíjas Gödöllői Királyi Kastély Múzeum ZÁR(OL)VA – Egy kastély titkos élete, 1950–1990 című időszaki kiállítás digitális változata az alábbi hivatkozásokra kattintva tekinthetők meg:

Vonalba zárt történetek (Réber László grafikusművész kiállítása) – MúzeumDigitár kedvcsináló

ZÁR(OL)VA – Egy kastély titkos élete, 1950–1990 – MúzeumDigitár virtuális kiállítás