„A zene és kép, mint kommunikáció” – Szakmai fórum a Klebelsberg Kuno Napok keretében

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület szeretné felhívni figyelmet a Klebelsberg Kuno Emléktársaság alábbi, többféle művészeti területet összekapcsoló online rendezvényére. Az izgalmasnak ígérkező, összművészeti program meghívott résztvevői többek között online zenei szaklapok, illetve a hazai kulturális TV- és rádiócsatornák, civil szervezetek, valamint a múzeumok, kulturális intézmények közneveléssel foglalkozó munkatársai, múzeumpedagógusok, művészetpedagógusok. Jó szívvel ajánljuk ezt az interdiszciplináris, szakmai fórumot minden tagtársunknak, múzeumbarátnak, szakmabeli és nem szakmabeli érdeklődőnek.

„A zene és kép, mint kommunikáció”
Szakmai fórum – korunk életszemlélete és moralizálás, a művészetben

KLEBELSBERG KUNO NAPOK
„Életszemlélet, életképek és moralizálás”

2020. november 29.
/Az eseménysorozat 4. napja/
Klebelsberg Kultúrkúria: 1028 Budapest, Templom utca 2–10.

Időpont: 11.00 óra, Helye: Barbakan

A Klebelsberg Kuno Emléktársaság alapításának 20. évében, Pesthidegkút egykori lakója, a néhai vallás- és közoktatásügyi miniszter emlékére, aki 1875. november 13-án született, – és akinek kastélyát 2016/17 években újította fel az állam – eseménysorozatot rendezett volna, de a járványügyi rendelkezések végett ez a szakmai fórum az online térbe kerül, s amelyre tisztelettel meghívja Önt. /Az eseménysorozatot a pesthidegkúti Klebelsberg Kultúrkúriában rendeztük volna, a Klebelsberg Kastély közvetlen szomszédságában./

Téma: Művészetpedagógiai, művészetszociológiai, művészetpszichológiai, művészettörténeti, művészetfilozófiai – zeneetikai kitekintés, egyes kérdéseinek megjelenése e szakmai, illetve kulturális területeken, megvitatása a klebelsbergi szellemi örökség és korunk életszemlélete, s a moralizálás jegyében, különös tekintettel mindez a médiában, az online felületeken.

A fórum nyitó előadásán elhangzó gondolatokról, a köszöntő témájáról olvashatunk a PARLANDÓ 2020/4 és /5-ös számában, Legányné dr. Erdősi – Boda Katinka:„ Az opera, mint kommunikáció és a művészetfilozófia” c. írások alatt.

https://www.parlando.hu/2020/2020-4/Erdosi-Boda_Katinka.pdf
https://www.parlando.hu/2020/2020-5/Erdosi-Boda_Katinka-II-resz.pdf

Kérjük szíves visszajelzését meghívásunk elfogadásáról minél előbb; az erdosik@t-online.hu címre, vagy a 0630/973-1725-ös telefonszámra.

Köszönettel: Dr. Erdősi Károly, a Klebelsberg Kuno Emléktársaság szóvivője

RÉSZLETES PROGRAM