Díjátadások a Múzeumok Majálisán

2016. május 21-én, a Múzeumok Majálisa keretében a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében hirdették ki a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által huszadik alkalommal kiírt „Az Év Múzeuma” és hatodik alkalommal kiírt „Az Év Kiállítása” pályázatok eredményét, a bíráló bizottságok döntését. A két pályázat fődíját a DNN Professional Graphics Kft, a különdíjakat a Basiliskus3D Kft biztosította.

„Az Év Múzeuma 2015” címet és a vele járó pénzdíjat a hat pályázó közül a gyöngyösi Szent Bertalan-templom kincstára nyerte el; különdíjban részesült a Csornai Muzeális Kiállítóhely. Oklevelet kapott az Algyői Tájház, a paksi Atomenergetikai Múzeum, a cigándi Bodrogközi Múzeumporta és a Paksi Képtár.

Ebben az évben „Az Év Kiállítása” címet és a vele járó pénzdíjat a 14 induló közül a Budapest IX. kerületében működő József Attila Emlékhely kapta Eszmélet című kiállításáért. Különdíjban részesült a cigándi Bodrogközi Múzeumporta a Sőregi-házban megnyitott kiállításáért. Oklevelet kapott a BTM Aquincumi Múzeuma Wellness az ókorban – Fürdőkultúra Aquincumban című kiállítása, a PIM sátoraljaújhelyi Kazinczy Múzeuma Erdőjárók kalauza – Zempléni tájak természeti értékei című állandó kiállítása, a Kecskeméti Katona József Múzeum A beszélő köntös című kiállítása és a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Képek egy eltűnt világból. Gróf Batthyány Gyula gyűjteményes kiállítása című időszaki tárlata.

Bővebben