Idén 2 napos lesz a Játékmustra a Nemzeti Múzeumban

Tavaly került először megrendezésre a Múzeumi Játékmustra azzal a céllal, hogy kapcsolódási pontot találjanak a múzeumi szakemberek, játéktervezők, pedagógusok. A tavalyi esemény felülmúlta az előzetes várakozásokat: közel nyolcvan résztvevővel indult a szakmai nap, a délután során pedig megtelt társasjátékokkal, múzeumi játékokkal és más aktivitásokkal a Nemzeti Múzeum.
A szervezők idén kibővült struktúrával várják a résztvevőket. Egy teljes pénteki nap a szakmai találkozásoké és a tanulásé, másnap pedig a különböző kiállítóknak biztosítanak teret és lehetőséget, hogy a múzeumi látogatókkal kapcsolódhassanak!

A játékosítás felsőháza – szakmai nap

A 2020-as Játékmustra szakmai napja a Játék a felsőházban címet viseli. Abban a teremben találkozunk, ami évtizedekig a magyar Országyűlés felsőházaként működött és ez fog visszaköszönni a tematikában is.

A játékos gondolkodás, a játékosítás (gamification) eszköztárával való ismeretek elmélyítése a cél – ehhez különböző területekről érkeznek meg előadók, legyen szó üzleti-marketing kérdésekről, társasjátékfejlesztésről, oktatásról vagy épp élő szerepjátékról. A szervezők fontosnak tartották, hogy az egyes témák előadói az adott témakör szakemberei legyenek, így olyan tudást hoznak a múzeumokba, amit más múzeumi rendezvényen nem lehet megtalálni.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum
Időpont: 2020. március 27. péntek

Regisztráció ide kattintva
(Határidő: március 9.)

II. Múzeumi Játékmustra

A Nemzeti Múzeum patinás épületében idén is az ország legnagyobb múzeumi játék-szemléje kerül megszervezésre. Egy napra játék-palotává válik a Múzeum – a látogatók a múzeumi terek felfedezése közben le-leülhetnek egy-egy játékra, kapcsolódhatnak a kiállítókhoz.

Múzeumi szakemberként ez az inspirációgyűjtés terepe, ami hétvégi programként is megállja a helyét. Ugyanígy az intézmény jóhírét viszi, ha megjelenik a múzeum a saját játékaival, aminek a bemutatására itt bőven van tér.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum
Időpont: 2020. március 28. szombat

Regisztráció kiállítóként ide kattintva
(Határidő: március 9.)

Részletek:
www.muzeumijatekmustra.hu

Kapcsolat:
Bayer Árpád
openhistory@openhistory.hu
+36 20 484 9836

A Múzeumi Játékmustra az Open History és a Magyar Nemzeti Múzeum együttműködésével valósul meg. A kezdeményezés célja, hogy az oktatási célokat is szolgáló játékoknak és múzeumi szakembereknek biztosítson közös fórumot szakmai eseményekkel és a Múzeumi Játékmustra csoport
tal.