Emlékgyűjtés

2016-ban alapításának 25. évfordulójához érkezik a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület. Az évfordulóra készülve szeretnénk minél többet összegyűjteni azon emlékek közül, amelyeket tagjaink és szimpatizánsaink az alapításról, az alapítókról és az első évekből őriznek. Két és fél évtized már szép kor egy egyesület életében, az évforduló pedig jó alkalom, hogy felidézzük az alapítás történetét, és megemlékezzünk azokról a lelkes és elkötelezett múzeumi szakemberekről, akik a rendszerváltás hullámait meglovagolva egyesületünket létrehozták.

Kérünk ezért mindenkit, hogy ha bármilyen, az egyesület 1995 előtti, korai történetével, első vezetőivel kapcsolatos tárgyi emléket, dokumentumot őriz, azt digitális formátumban, mellékletként és kapcsolódó emlékeinek leírásával együtt juttassa el a hirlevel@pulszky.hu címre Mészáros Balázsnak címezve. Kérjük, hogy a levél tárgyaként tüntessék fel: JUBILEUM!

Előzetes terveink szerint a beérkezett emlékeket, egyesülettörténeti és személyes dokumentumokat az ünnepi közgyűlésen mutatjuk majd be.

Köszönjük.

2016. január 8.

Dr. Deme Péter elnök