Közgyűlés április 21-én

2017. évi rendes közgyűlés

2017. április 21-én 9:30-tól a Corvin Hotelben tartja éves rendes közgyűlését a Pulszky Társaság. A napirenden a Társaság tavaly elkészült ügyrendjének, továbbá a múlt évi beszámolónak és a 2017. évi munkatervnek megvitatása szerepel, majd a Pulszky FIAT vezetésével a társaság jövőbeni feladatainak, illetve stratégiájának megbeszélésével folytatódik a délelőtti program.

Ennek keretében először Németh Szandra tart előadást Hogyan tovább Pulszky Társaság? Hogyan tovább magyar múzeumi szakma? Tények, lehetőségek és elvárások címmel, amelyben a múzeumi terület vezető szakembereihez intézett kérdőívek eredményeiről számol be, majd Aranyos Sándor moderálása mellett E. Csorba Csilla, Varga Benedek, Cseri Miklós, Pusztai Tamás, Bihari-Horváth László beszélgetnek a szakterület előtt álló kihívásokról és a Pulszky Társaság szerepéről, feladatairól.

A magyar múzeumok elmúlt 3-4 éves működése során számos pontban megváltozott a politikai környezet. Mondhatni a kultúrharc kereszttüzébe került több közgyűjtemény is. A múzeumok alulfinanszirozása sajnos nyilvánvaló, holott több olyan intézmény van, amelyek még nem mérték fel saját erőforrásaik adaptálásának – és így bevételi forrásaik gyarapításának lehetőségeit. Az intézmények 21. századi társadalmi szerepvállalása, a tudományos kutatások adaptálási formáinak kidolgozása, a közönség, látogatóbarát tárlatok tervezése, kivitelezése mára már elvárás a múzeumaink számára. Különböző pályázatok útján számos egyéb tevékenység finanszírozható, amely következtében azt hihetjük, a tudományos kutatás, a műtárgygyarapítás, restaurálás, vagy a gyűjteményeink feldolgozása csorbát szenved. Hol vannak az intézményeink határai? Hogyan reagálhatunk a stagnáló állami szubvencióra, a szorított fenntartói HR politikára és a felülvizsgálatra váró – olykor az megvalósíthatóság határait súroló – -múzeumi jogszabályokra, a fennmaradás, az innováció érdekében? Ebben pedig milyen szerepet játszhat a Pulszky Társaság és a hazai szakmai szervezetek?

Pulszky- és Éri-díjak díjátadó ünnepsége

13:40-től kerül sor a Pulszky Ferenc-, Pulszky Károly- és Éri István-díjak ünnepélyes átadására, amelyet a tavalyi díjazottak, Viga Gyula, Bárd Edit, Sári Zsolt és Matskási István előadásai követnek. A délutáni program nyilvános, szeretettel várunk minden érdeklődőt. Bővebben

A helyszín megközelíthetőségéről itt tájékozódhat: http://corvinhotelbudapest.hu/hu/kapcsolat/

közgyűlési meghívó és részletes program

A rendezvény nyilvános, regisztráció nem szükséges, szeretettel várunk minden érdeklődőt!