Legyél a gyakornokunk!

Szenvedélyes múzeumba járó vagy? Szeretsz leleassulni a kiállításokon? Vagy épp minden alkalmat megragadsz, csak hogy egy futó pillantást vethess kedvenc tárgyadra? Érdekel a kulturális élet, a gyűjteményezés, a muzeológia? Szívesen kipróbálnád a kreativitásod, kritikai hangod? Jelentkezz hozzánk gyakornoknak és próbáld ki magad!

 
A Magyar Múzeumok Online a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület online magazinja. Jó példából merítve idén a Magyar Múzeumok Online is elindítja gyakornokoknak szóló programját. Első sorban olyan jelentkezőket várunk, akik érdeklődnek a magyar múzeumi élet iránt, rendszeresen látogatnak kiállításokat, jártasak a muzeológiában, szívesen fordítanak és foglalkoznak a kulturális életet meghatározó jelenségekkel.

A gyakornoki munka egy fél évre szól, egyszerre 3 gyakornoknak tudunk lehetőséget biztosítani. Ezalatt személyesen is konzultálunk a gyakornokokkal, illetve tartjuk velük a kapcsolatot valamilyen online kommunikációs formában. Gyakornokainknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy betekintést nyerjenek szerkesztői munkánkba, változatos témákkal ismerkedjenek, kiállításokat látogassanak és részesei legyenek egy online szakmai magazin életének.

Jelentkezni motivációs levéllel és önéletrajzzal lehet a magyarmuzeumokonline@gmail.com címen. A motivációs levélben az alábbiakat kérjük kifejteni:
-előzetes tapasztalatok az írás területén (tanulmány, cikk, beadandó)
-érdeklődési területek múzeumi vonalon
-a gyakornoki tapasztalat jövőbeli hasznosítása

Jelentkezési határidő: 2020. január 31.