Mikor adják át az idei Pulszky- és Éri-díjakat?

A Pulszky Társaság kiemelt feladatának tekinti, hogy felhívja a szélesebb közönség figyelmét azokra az egyéni teljesítményekre, amelyeken egy-egy kiállítás, egy-egy – vagy egy életpálya vonatkozásában akár több – muzeális intézmény sikere és elismertsége alapul. A Pulszky Ferenc-díj egy egész életpálya, a múzeumügyért folytatott évtizedes tevékenység elismerése, a Pulszky Károly-díj pedig azoknak a 40 alatti fiatal szakembereknek adható, akik már pályájuk elején kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A két díj 2014 óta egy harmadikkal egészül ki, társaság egyik alapítójáról és korábbi elnökéről elnevezett Éri István-díjat azok kaphatják meg, akik az egyesület munkájában, céljainak megvalósításában tevékeny és kiemelkedő szerepet vállalnak.

Mindhárom díj szakmai elismerés, amelynek odaítéléséről a beérkezett javaslatok alapján a Pulszky Társaság választmányának tagjai döntenek.  Idén a Pulszky Ferenc-díjra három, a Pulszky Károly-díjra öt, az Éri István-díjra egy jelölés érkezett.

A díjak átadásár a Pulszky Társaság 2018. évi rendes közgyűlésén, 2018. április 21-én 11:30-kor kerül sor. Az ünnepség helyszíne: a Deák téri Evangélikus Gimnázium díszterme (1052, Budapest, Sütő utca 1.).