#MuseumFromHome április 30-án a BBC-vel

Egész napos  Kultúra a karanténban a BBC tévé- és rádiócsatornáin, valamint social media felületein: kiderül, hogy milyen tevékenységeket, ötleteket, gyűjteményeket és kiállításokat szeretnének a brit múzeumok megosztani a karantén idején a közönséggel.

A brit múzeumi szektor pontosan tisztában van vele, hogy mennyire elemi érdeke hiteles inkluzív stratégiát folytatni, és egyre inkább növelni a hozzáférést a múzeumi tartalmakhoz, és ezzel is lebontani a múzeumok, mint  a csak kevés kiválasztott számára nyitott exkluzív intézmények  “elefántcsonttorony” imázsát. Hatványozottan igaz ez most, a koronavírus miatti zárvatartás idején.

Éppen ezért a Museums Association a  BBC-vel együttműködve arra hív minden múzeumot, galériát, levéltárat az Egyesült Királyságban, hogy csatlakozzon április 30-án az egész napos  Kultúra a karanténban című eseményhez, melyre a BBC tévé- és rádiócsatornáin, valamint social media felületein fog sor kerülni.

Az adásokban beszámolókat hallhatunk, láthatunk majd arról, hogy melyik múzeumban milyen munka folyik jelenleg, min dolgoznak éppen, legyen az film, élő adás, mém, blog, fotó vagy egyszerűen egy remek történet. Kiderül, hogy milyen tevékenységeket, ötleteket, gyűjteményeket és kiállításokat szeretnének a brit múzeumok megosztani a karantén idején a közönséggel.

Az eseményről bővebben a Szabadtéri Néprajzi Múzeum oldalán olvashatnak, ahol további érdekességeket és linkeket is összegyűjtöttek kollégáik.