Múzeumok Éjszakája 2016 – pályázati felhívás

Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága 2016. június 25-én „Hősök, felfedezők, újítók” címmel rendezi meg az idei Múzeumok Éjszakáját. A kiemelt tematikával egyrészt a helyi hősök, felfedezők, újítók emlékének ápolását, a közösségi emlékezet erősítését kívánják támogatni, de egyben lehetőséget kínálnak a múzeumoknak arra is, hogy saját új felfedezéseiket, új szerzeményeiket, kutatási eredményeiket is bemutassák.

Az államtitkárság felkérésére a Szabadtéri Néprajzi Múzeum 4 millió forint összdíjazású nívódíjat hirdet, amelyre a Múzeumok Éjszakája 2016 programra regisztrált muzeális intézmények négy témában pályázhatnak. Az egyes kategóriák nyertesei 1-1 millió forintot fordíthatnak saját rendezvényeik megvalósítására. A nyertes programok továbbá fél-fél oldal terjedelemben helyet kapnak a műsorfüzetben, önálló rovatban a Múzeumok Éjszakája honlapján, és bevezető sajtótájékoztatóján külön is bemutatásra kerülnek.

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Magyar Turizmus Zrt., a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége által delegált tagokból álló szakmai zsűri bírálja el.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. április 10.

További felvilágítás az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága Közgyűjteményi Főosztályán Dr. Török Petrától kérhető a +36 1 8961858-as telefonszámon vagy a petra.torok@emmi.gov.hu címen

Bővebben