Tájékoztatás AZ ÉV MÚZEUMA és AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA díjakkal kapcsolatos változásokról

AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020

AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA  2020 pályázatainak beadási határidejét nem érintik a koronavírus miatt országosan életbe lépett intézkedések, így a pályázatok 2020. március 27. 24 óráig nyújthatók be.

A kialakult helyzet a pályázat bírálati munkáját módosítja, így későbbi történnek meg a bírálók helyszíni látogatásai. Addig is, amíg a még álló kiállítások megtekintésére sor kerülhet, szeretnénk a Magyar Múzeumok Online folyóiratban (www.magyarmuzeumok.hu) közzétenni minél több információt a pályázó kiállításokról, akár virtuális túra formájában is.

A felhívásban szereplő 3-5 perces videót kérjük, hogy a múzeum munkatársainak bevonásával, saját erőforrásból készítsék el, és ne féljenek alkalmazni technikailag egyszerű (akár mobiltelefonos) megoldásokat!

A bírálatot a múzeumok újra kinyitását követően fejezzük be. Az eredményhirdetésre és az elismerések átadására várhatóan és remélhetően ősszel, a Múzeumok Majálisának szeptember 26-ra tervezett eseményén kerül sor. 

AZ ÉV MÚZEUMA 2020

A koronavírus-járvány következtében a pályázat bírálati munkáját módosítani kényszerülünk, így későbbi történnek meg a bírálók helyszíni látogatásai. Addig is, amíg ezekre sor kerül, a Magyar Múzeumok Online folyóiratban (www.magyarmuzeumok.hu)  mutatjuk be a pályázókat. A bírálatot a múzeumok újra kinyitását követően fejezzük be, az eredményhirdetés várhatóan a Múzeumok Majálisának szeptember 26-ra tervezett eseményén lesz.