Adattár és kronológia a Pulszky Társaság 30 évéről

Elkészült és honlapunkon elérhetővé vált a Pulszky Társaság elmúlt 30 évének adattára és kronológiája

A Pulszky Társaság alapításának 30. évfordulója alkalmat és lehetőséget teremtett rá, hogy áttekintsük a három évtized legfontosabb, a szervezet működésében kulcsfontosságú eseményeit, szereplőit, időpontját.

A kronológia nem rögzíti a magyar múzeumügyben az elmúlt harminc évben végbement igen jelentős változások minden területét, fejleményét, készítője erre nem is vállalkozhatott. Néhány esetet kivéve csak olyan programok, rendezvények, események kerültek bele, amelyek szorosan kötődtek a Társaság egészének vagy valamely tagozatának, csoportjának tevékenységéhez.

Jelenleg önkéntesek részvételével feltáró munka folyik, hogy tovább bővítsük az adattárat a választmány és a bizottságok tagjainak listájával, valamint a nemzetközi együttműködési programokban résztvevők listájával. Ezek elkészülése után kiegészítjük a jelen dokumentumot.  

Az alábbi összeállítás bizonyosan hiányos és egyes esetekben akár pontatlan is. Annak ellenére az, hogy az összeállító igyekezett minden lényeges forrást felhasználni. Ám a munka közben ezúttal is beigazolódott: nem elég aktívan tevékenykedni, azt érdemes és szükséges időben és megfelelő módon dokumentálni. Sajnos, az elmúlt harminc évben egyes időszakokban ez nem történt meg „időtálló” módon (elsősorban a magyar-holland múzeumi együttműködésről, egyes tagozati tevékenységekről és a 2006 és 2010 közötti évekről van szó). Ha bárkinek van olyan ismerete vagy forrása, amely alapján javítani vagy kiegészíteni javasolja az adattárat, kérem, juttassa el ezt a pulszky30@gmail.com email-címre, hogy minél pontosabban rögzíthessük a Társaság tevékenységét. 

Az adattár és kronológia a PULSZKY 30 menüpontra kattintva érhető el.