Az Év Múzeuma 2018 pályázati felhívása

 A pályázat célja

Az év múzeuma 2018 címet és az azzal járó díjat az elmúlt évben jelentős eredményeket felmutató muzeális intézmények elismerése és tevékenységének támogatása. Az év múzeuma 2018 cím és díj elnyerésére az az intézmény pályázhat eredménnyel, amelyik sikereit stratégiai alapú fejlesztéseknek köszönheti és a múzeumi tevékenység valamennyi területén – a gyűjteményezéstől a kiállításon és tudományos kutatáson át a  közönségkapcsolatokig – kigyensúlyozott fejlődést ért el. A bírálóbizottság értékeli az egész múzeumi szakma szempontjából kiemelkedő, előremutató teljesítményeket, innovációkat, ugyanakkor a pályázók eredményeit minden esetben önmagukhoz, társadalmi és gazdasági környezetükhöz és lehetőségeikhez képest méri. 

A pályázók köre

Működési engedéllyel rendelkező magyarországi muzeális intézmények

Pályázati feltételek

A pályázat két fordulós. Az első fordulóra az alábbi dokumentumok beküldését kérjük:

jelentkezési lap (word és pdf)

adatlap (excel és pdf)

működési engedély (pdf)

a muzeális intézmény fejlődését bemutató összefoglaló (max.10 000 leütés) (word és pdf)

az intézmény stratégiája (pdf)

A benyújtott jelentkezések alapján a bírálóbizottság dönt a második fordulóba jutó pályázókról, akiket a bírálók személyesen is felkeresnek.

Pályázat benyújtása

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani az info@pulszky.hu címre. A tárgyban kérjük tüntessék fel: Az év múzeuma 2018

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. február 15.

Hiánypótlásra nincs lehetőség.

A pályázatok elbírálása

A beérkezett pályázatok elbírálását a Pulszky Társaság 4 képviselőjéből, továbbá a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége, az ICOM Magyarország, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztálya és a Magyar Nemzeti Múzeum 1-1 képviselőjéből álló bizottság végzi. A bizottság elnöke Dr. Deme Péter, a Pulszky Társaság elnöke.

A bírálóbizottság fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett és második körbe jutott pályázatok alapján döntse el, indokolt-e a muzeális intézmények szakmai besorolása alapján külön-külön díjak kiosztása, valamint egyéb elismerések odaítélése.

A díj

A nyertes pályázót oklevéllel és a múzeumépületben elhelyezhető emléktáblával jutalmazzuk, továbbá kommunikációjában korlátlan ideig használhatja Az év múzeuma 2018 címet. A győztes ezen felül 500.000.- Ft értékű digitalizálási szolgáltatást vehet igénybe az Arcanum Kft jóvoltából.

A díjak átadása:

Az eredményhirdetésre a 2018. évi Múzeumok Majálisa keretében kerül sor.

Információ

További információ Mészáros Balázstól, a Pulszky Társaság irodavezetőjétől kérhető az info@pulszky.hu email címen vagy a +36 30 251 77 10-es telefonszámon