Elindult a Magyar Múzeumok Online 2020-as kampánya, a MúzeumTrip!

A MúzeumTrip olyan felfedező túra, amely során egy-egy múzeum mélyében, az ott őrzött tudás különböző rétegeiben teszünk kirándulást. A Magyar Múzeumok OnLine kéthetente (minden hónap elsején és 15-én) másik múzeumot keres fel, hogy felfedezze és bemutassa a kisebb és nagyobb, régebbi és újabb intézmények történeteit, gyűjteményeit, kutatásait, kiállításait és programjait. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az intézményi munkára, a múzeumok sokféleségére, a különböző intézmények gazdagságára.

Az első Trip Vácra, a Tragor Ignác Múzeumba vezetett, ennek megfelelően az intézmény két héten keresztül kitüntett helyet kap az online folyóirat hasábjain és Facebook-oldalán.

Azt követően Pásztóra, Gyulára, Debrecenbe, a szentendrei Skanzenbe, a Petőfi Irodalmi Múzeumba, Tapolcára, Győrbe, Mohácsra, a Közlekedési Múzeum tagintézményeibe, Kiskőrösre, Egerbe, Nyíregyházára, a Nemzeti Múzeumba, Kecskemétre, a Budapesti Történeti Múzeumba, Sopronba, Gödöllőre, Szolnokra, a Postamúzeumba, Makóra és Zentára látogatunk el. A túra útvonalát a különböző múzeum jelentkezési sorrendje határozza meg. Ennek megfelelően már kezd kirajzolódni a 2021-es MúzeumTrip útvonala is!

Tartsanak velünk!

Íme az első állomás: magyarmuzeumok.hu/cikk/a-vaci-tragor-ignac-muzeum-124-evenek-tortenete