FELHÍVÁS: Pulszky Ferenc-díj, Pulszky Károly-díj, Éri István-díj 2021

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület idén is meghirdeti a Pulszky Ferenc, a Pulszky Károly, valamint az Éri István-díjat.

A jelölések benyújtásának határideje: 2021. február 28.

Pulszky Ferenc-díj

A Pulszky Ferenc-díj olyan muzeológusnak, restaurátornak, közművelődési, tudásátadási vagy más szakágban tevékenykedő szakembernek adható, aki irányító, elméleti, tudományos vagy gyakorlati munkájával jelentős mértékben hozzájárult a magyar múzeumügy fejlődéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez, megújításához, továbbfejlesztéséhez.

Jelölést – az alábbi adatlap kitöltésével – múzeumi szakemberek, illetve közösségek adhatnak be.

Pulszky Károly-díj

A Pulszky Károly-díj olyan muzeológusnak, restaurátornak, közművelődési, tudásátadási vagy más szakágban tevékenykedő szakembernek adható, aki irányító, elméleti, tudományos vagy gyakorlati munkájával jelentős mértékben hozzájárult a magyar múzeumügy fejlődéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez, megújításához, továbbfejlesztéséhez, és aki a díj odaítélésének évében (2021) még nem tölti be 40. életévét.

Jelölést – az alábbi adatlap kitöltésével – múzeumi szakemberek, illetve közösségek adhatnak be.

Éri István-díj

Az Éri István-díj a Pulszky Társaság által alapított elismerés, amely a Társaság azon tagjának adományozható, aki hosszabb távon kiemelkedő és hatásában jelentős tevékenységet folytatott/folytat a Társaság szakmai, érdekképviseleti és/vagy szervezési munkája terén, lényegesen hozzájárulva ezzel egyúttal a magyar múzeumügy fejlesztéséhez is.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy érvényes jelölést – az alábbi adatlap kitöltésével – kizárólag a Pulszky Társaság tagjai adhatnak be!

A díjak átadására hagyományosan a Társaság évi rendes közgyűlésén kerül sor, a díjazottak emlékplakettben és oklevélben részesülnek.