Múzeumok műemlékekben – 2021. április 22. csütörtök, 10.00-11.30 – Indulnak az MNM OMMIK webináriumok

2021. április 22-én 10 órakor kerül sor a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ (MNM OMMIK) egy, a Műemlékek Világnapjához kapcsolódó programjára, mely az ICOMOS hivatalos oldalán is meghirdetésre került. Ekkor kezdődik ugyanis a Múzeum Most! webinárium-sorozata, melynek első alkalma Múzeumok műemlékekben címmel, meghívott szakemberek segítségével ad tájékoztatást a mai magyar műemlékvédelmi jogszabályi környezetről, az eljárás folyamatáról, praktikus tanácsokkal támogatjuk a magyar múzeumi szakmát, egyben teret biztosít a felmerülő kérdések, felvetések megvitatására.

A Műemlékek múzeumokban c. webinárium részletes programja az MNM OMMIK oldalán.

A webinárium moderátora: Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója

Beszélgetőpartnerek:
Dr. Tamás Edit, az MNM Rákóczi Múzeum igazgatója és Koppány András kutató, MÉM MDK

A webinárium szakmai partnere az Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ (MÉM MDK), a Kiskun Múzeum és az MNM Rákóczi Múzeuma.

Az április 22-i webináriumra regisztrálni IDE KATTINTVA lehet!

A webinárium Facebook eseményében folyamatosan új információkat osztunk meg.

Még több információt a Múzeum Most! webinárium-sorozatról itt talál!

Reméljük, hogy a program a közgyűjteményi szakma széles körének érdeklődését felkelti és míg újra nem találkozhatunk, elevenen tartja és megerősíti a kapcsolatot a múzeumi munkatársakkal, és ugyanakkor újak kiépítésére is alkalmat ad. A webináriumok résztvevői a regisztráció után szabadon kérdezhetnek és oszthatják meg véleményüket.