Ott leszünk a Mesterségünk címere: múzeum szakmai napon

2019. január 28-án a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Oktatási és Módszertani Központja, vagyis a MOKK immár második alkalommal szervezi meg a Mesterségünk címere: múzeum című szakmai napját. A rendezvénynek idén a Hadtörténeti Intézet és Múzeum ad otthont és a részvevők Ifjúsági Tagozatunk, a Pulszky FIAT tagjaival és programjaival is találkozhatnak.

A szakmai továbbképzéseket bemutató módszertani napon a Pulszky FIAT önálló standdal várja az érdeklődőket, és ad tájékoztatást a tagozat céljairól, a fiatal múzeumi szakemberek önképzését segítő programjairól.

A rendezvény látogatói elsőként ismerkedhetnek meg a Pulszky Társaság honlapjának megújult szolgáltatásával, az állásoldallal, amely a múzeumi állásokat, szakmai gyakorlatokat és önkéntes munkákat gyűjti. Az állásoldalt a társaság 2018 elején indította azzal a céllal, hogy segítse azok tájékozódását, akik múzeumi területen szeretnének elhelyezkedni. A szolgáltatás pozitív visszhangja alapján döntöttünk úgy, hogy az állásajánlatokat eddig csak listaszerűen megjelentető oldalt fejlesztjük, így mostantól az állásajánlatok térképes megjelenítése és az ajánlatok helyre, munkaterületre és munkatípusra vonatkozó szűrése is lehetővé válik.

A Pulszky FIAT standjának vendége lesz Csordás Izabella, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, korábban több mint tíz évig múzeumi beosztott és osztályvezető munkatárs, aki nemrég a Pulszky Társaság online folyóiratában, a magyarmuzeumok.hu oldalon publikálta cikkét a múzeumi munkatársakat is érintő kiégésről, illetve annak felismeréséről, kezeléséről. Ezt a témát folytatva minden résztvevőt kérünk egy szervezetfejlesztéssel és kiégéssel kapcsolatos kérdőív kitöltésére, anonim módon. A Pulszky FIAT standjánál pedig Csordás Izabella ezúttal önismereti kérdőívvel és mini coachinggal várja azokat, akik szeretnének ránézni saját lehetőségeikre.

Várunk mindenkit szeretettel és nyitottsággal és várjuk azokat is, akik csatlakozni szeretnének a Pulszky Társasághoz vagy annak Ifjúsági Tagozatához.