Poroszlai Ildikó-díj felhívása

A Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület Kismúzeumi tagozata 2018-ban is meghirdeti a Poroszlai Ildikó-díjat.

Százhalombatta Önkormányzata és a Pulszky Társaság Kismúzeumi Tagozata 2006-ban emlékérmet alapított a váratlanul eltávozott tagozati elnökünk, a Matrica Múzeum egykori igazgatója, Poroszlai Ildikó emlékére. A díjat minden évben októberben a tagozat szakmai napján adjuk át.

A Poroszlai-emlékérmet az a kismúzeum kaphatja meg, amely évek óta kiemelkedő muzeológiai tevékenységet végez. Az emlékérem odaítélésére magánszemélyek tehetnek javaslatot, de a muzeális intézmények, illetve munkatársaik önmagukat nem jelölhetik. Társasági tagsággal nem rendelkező javaslattevőnek két Pulszky Társasági tag támogató nyilatkozatát is csatolnia kell.

A részletes, a múzeumi tevékenység egészére és annak eredményeire kiterjedő indoklással alátámasztott javaslatot elektronikusan vagy postai úton a Kismúzeumi Tagozat elnökének címére kérjük eljuttatni:

Dr. Bathó Edit

5100 Jászberény

Táncsics Mihály u. 5.

e-mail cím: jaszmuzeum@gmail.com

A jelölések beérkezésének határideje: 2018. szeptember 10.

A javaslatok alapján a kismúzeumi tagozat elnöksége határoz a díj odaítéléséről.

A Poroszlai Ildikó-díjjal járó emlékérem és oklevél átadására 2018. október 4-én, a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeumban megrendezésre kerülő kismúzeumi szakmai napon kerül sor.

Jászberény, 2018. július 15.

Kismúzeumi Tagozat elnöksége